Útmutató: Borosta

Útmutató: Borosta

Hogyan formázzuk a borostát?

Ennél egyszerűbben kialakítható szakállfazon talán nem is létezik. Gyors, stílusos és kevés ápolást igényel – a borostás fazon, vagyis a „3 napos borosta” nagyszerűen áll minden férfinak, bármilyen alkalomra, bármilyen arcformához. A borosta érettebbé teszi a fiatalos arcot is. Annak ellenére, hogy milyen könnyedén kialakítható ez a fazon, fontos, hogy természetes, ápolt külsőt érjünk el vele, és ne úgy tűnjön, mintha csak elfelejtettünk volna borotválkozni. És ebben segít nekünk a Braun. Az elegáns, mégis problémamentes, „egyszerű, mint a karikacsapás” szakállról itt mindent megtalál, amit csak tudnia kell.

1. lépés: Válassza ki a borosta hosszát

Tipp: A szakáll nyírását fokozatosan végezze, hogy megtalálja az Önhöz legjobban illő hosszúságot.

Először is helyezze fel az 1–10 mm-es fésűt, és a Braun szakállvágó precíziós gombjával állítsa be a borosta hosszát. Ha nem biztos benne, hogy melyik hosszúság illik a legjobban az arcához, kezdje a 3 mm-es beállítással, és fokozatosan haladjon lefelé. Egyszerre csak 0,5 mm-rel rövidítse, hogy végül szakálla a kívánt hosszúságú legyen. Ügyeljen arra, hogy bármekkorát választ, az egész szakállnak egyenletes hosszúságnak kell lennie!

2. lépés: Vágja le szakállát a precíziós trimmelővel, a növekedés irányával ellentétesen borotválkozva

Tipp: Az elegáns borosta normál esetben 1 és 3 mm közötti

Miután kiválasztotta a hosszúságot, a szakáll egyenletesre vágásával kialakíthatja az ápolt borostás fazont az arcán. Végezze a nyírást a szakállvágó és a fésű segítségével a növekedéssel ellentétes irányba haladva. A legjobb megoldás, ha mindig többször ellenőrzi, hogy nem hagyott-e ki sehol egy kis részt sem. Aggodalomra semmi ok, ha még nem rajzolódott ki a tökéletesen formázott körvonal, hiszen egyelőre a célunk az egyenletes hosszúság elérése az egész arcon. Nagy szívességet tesz önmagának, ha meggyőződik róla, hogy a kezdeti szakáll mindkét oldalon egyenletes, és nem maradt foltokban sem más hosszúságú.

3. lépés: Formázza meg borostáját

Tipp: A szakáll az ádámcsutka felső vagy alsó részénél végződjön.

Most, hogy a borosta egyenletes hosszúságú, itt az idő a nyaki rész szőrtelenítésére. Először vegye le a fésűt a szakállvágóról, és fokozatosan haladjon a nyak alsó részétől felfelé. Az mutat a legjobban, ha a szakáll valahol az ádámcsutka alsó és felső része között végződik. Óvatos, lassú, folyamatos lehúzásokat alkalmazzon. Ha a szakálltól távolodva végzi a vágást, akkor elkerülheti, hogy véletlenül belevágjon a szakáll formájába, és szép egyenes vonalat tud kialakítani, amely ideális az áll és állkapocs alatti területek esetén.

4. lépés: Alapos borotválkozás a vonzóbb külsőért

Tipp: A rendkívül alapos borotválkozáshoz használja a mellékelt Gillette borotvát.

A következő lépés a borosta körüli részek alapos borotválása. A könnyed, problémamentes borotválkozáshoz és a végső simításokhoz használja a Braun szakállvágó készletéhez mellékelt Gillette borotvát. Készítse elő a bőrét meleg vízzel leöblítve, és használjon borotvahabot. Borotválkozzon a szőrszálak növekedésével ellentétes irányban egyszeri, folyamatos lehúzásokkal, amíg a bajuszon kívüli bőr teljesen simává és szőrtelenné nem válik. Figyeljen oda a szakáll szélei körül, az arcon és a száj fölött.

Mindig ellenőrizze le többször a nehezen elérhető helyeket, az áll alatt, az állkapocs és a nyak találkozásánál, illetve a száj alatt, hogy a kialakított borosta menti területek teljesen szőrtelenek legyenek. El is készült vadonatúj borostája!

5. lépés: Hidratálja és ápolja borostáját

Tipp: Körülbelül 3 naponta ismételje meg.

Most, hogy végzett az ideális borosta kialakításával, már csak annyi dolga maradt, hogy két vagy három naponta megnyírja, hogy megőrizze mutatósra formázott szakállfazonját – nem véletlenül kapta a „háromnapos borosta” elnevezést! Ne feledkezzen meg a hidratálásról sem. A borotválkozás után fellépő bőrszárazság elkerülésében segíthet, ha alkoholmentes hidratálót használ.

És el is készült! A legkönnyebb módja, hogy férfiasabbá tegye külsejét anélkül, hogy fel kéne áldoznia kedvenc időtöltéseit.

Elegáns, mégis mindennapi viselet.

Más szakálltípusok

Tekintse meg, hogyan alakíthat ki más klasszikus szakálltípusokat

Bajusz

Merész, ütős és megkülönböztető – nagy szavak egy ilyen kis szőrpamacsról, mint a bajusz.

Braun bajusz

Braun állszakáll

Egy különleges fazon, amely kihangsúlyozza az adottságokat és karakteressé teszi az arcot.

Braun állszakáll

Kecskeszakáll

A tökéletes, egyszerű kompromisszum a teljes szakáll és a bajusz között.

Braun kecskeszakáll

Fedezze fel a Braun szakállvágó sorozatát a tökéletes fazon kialakításához

Sütik elfogadása