Szőrzet-eltávolító módszerek

Szőrzet-eltávolító módszerek

Szőrzet-eltávolító módszerek

Ezekkel a módszerekkel gyökerénél fogva távolítja el a testszőrzetét. Hetekig tart, amíg a szőrzet visszanő, és amikor visszanőtt, akkor rendszerint lágyabb és vékonyabb, mint korábban. A nagyszerű dolog az, hogy a gyökéreltávolító szőrtelenítéssel nagyon hosszú ideig élvezheti a sima bőrt - akár 4 hétig is. Olvasson tovább, hogy megismerje a különböző gyökéreltávolító szőrtelenítési módszereket, és azok egyéni előnyeit és hátrányait.

Epilálás

Szerző:
Olyan kézi eszköz használatával, amely a bőr felületén végigfutó forgó csipeszekből álló fejjel rendelkezik, és előre haladva távolítja el a szőrszálakat.

A legjobb:
Minden testrész - láb, hónalj, kar, bikinivonal és arc

Előnyök:
Ultrasima eredmények, melyek akár négy hétig is tartanak. Problémamentes, és az új modellek külön tartozékkal érkeznek, hogy a nemkívánt szőrszálakat speciális helyről, például az arcról eltávolíthassák.

Hátrányok:
Kényelmetlen lehet az érzékenyebb területeken.

Szépségpontszám:
Az epilátorok a 0,5 mm hosszú szőrszálakat is eltávolítják, miközben a gyantázásnak az optimális eredmény érdekében 2 mm hosszúra nőtt szőrszálak kellenek – így nem kell várni a kellemetlen visszanövésre.

A dermatológus megjegyzése:
„Mivel az epilálással a szőrszálat a gyökerénél távolítjuk el, amikor visszanő, akkor a vége általában elkeskenyedő, ami finomabb megjelenéshez vezet. Ezen felül a rendszeres epilálás csökkentheti a benőtt szőrszálak számát is.”

Gyantázás

Gyantázás

Szerző:
Vigyen fel forró vagy hideg gyantát a bőrre a szőrszálak növekedésének irányában. Ezután, amint megszilárdult, simítson műanyag csíkokat rá, és gyorsan tépje le őket a szőrszálak növekedési irányával ellentétes irányban, kihúzva vele a szőrszálakat. Egy alternatív opció az előkészített gyantacsíkok alkalmazása.

A legjobb:
Láb, bikinivonal, szemöldökök, hónalj és felső ajak

Előnyök:
A gyanta hetekig szőrtelen bőrt eredményezhet, így jó ideig nem kell a szőrtelenítésre gondolnia.

Hátrányok:
Fájdalmas lehet. Ezen felül várnia kell, amíg a szőrszálak megfelelően hosszúak nem lesznek, mielőtt újra gyantázni tudna, ami probléma lehet, ha meg szeretné mutatni a lábait, vagy ha utálja a frissen nőtt szőrszálak érzését. Ha saját maga végzi, problémás lehet, ha pedig szalonban végezteti, akkor drága lehet. Végül pedig, a gyanta kihagyhatja a nagyon rövid szőrszálakat.

Szépségpontszám:
Nagyszerű akkor, ha a napi szőrtelenítést nyűgnek éli meg - és ha kész arra, hogy fizessen a profi kezelésért.

A dermatológus megjegyzése:
Amikor gyantáz, a bőr utána száraz maradhat. Folytassa nyugtató testápolóval, lehetőleg aloe vera tartalmúval.

Epilálás cérnával

Szerző:
Vegyen finom pamutcérnát és csavarja a cérnát minden egyes szőrszál köré, majd húzza meg gyorsan a cérnát, eltávolítva a szőrszálat is vele.

A legjobb:
Kicsi, kényes területek, mint a szemöldök és a felső ajak.

Előnyök:
A szőrszálak gyökerestől lettek eltávolítva, így a visszanövés lassú, és a szőrszálak nem nőnek vissza szúrós véggel.

Hátrányok:
Meglehetősen lassú folyamat, mivel a szőrszálakat egyesével kell kihúzogatni. Egyben egészen specializált eljárás, ezért jól képzett szakmabelihez kell fordulnia.

Szépségpontszám:
Nagyszerű a szemöldököknél - amint kipróbálta, a legtöbb nő átállt rá.

A dermatológus megjegyzése:
„A cérnás epilálás nem nagyon traumatikus a bőrnek, ezért használata alkalmas a különösen érzékeny területeken, például a felső ajaknál és a szemöldökön.”

Felületi szőrtelenítési módszerek

Ezekkel a módszerekkel a testszőrzet azon részét távolítja el, amely a bőrfelület fölé nőtt. Általában egészen könnyen elvégezhető, de ugyanakkor elég gyakran kell elvégezni. Olvasson tovább, hogy megismerje a különböző gyökérszőr-eltávolítási módszereket, és megértse, mik a különbségek.

Elektromos borotválkozás

Szerző:
A bőr felületén az egyik végén finom szűrővel rendelkező kis elektromos gépet kell végigcsúsztatni, amely csapdába ejti a szőrszálakat. A pengék laterálisan mozognak, és a szűrő élével elvágják a szőrszálakat.

A legjobb:
Lábak, bikinivonal, hónaljak

Előnyök:
Gyors, biztonságos, és mivel „szárazon” végzi, könnyen végezhető útközben is. Azok számára is megfelelő, akiknek a bőre nagyon érzékeny.

Hátrányok:
A „szőrtelen” idő nem tart olyan hosszan, mint a nedves borotválkozásnál. A borotvát is megfelelően ápolni kell, ami azt jelenti, hogy rendszeresen tisztítani kell, és a pengét évente ki kell cserélni.

Szépségpontszám:
Nagyszerű gyengéd és gyors szőrtelenítési módszer.

A dermatológus megjegyzése:
„Ez egy kényelmes szőrtelenítési módszer, mely elég gyengéd ahhoz, hogy a legtöbb embernek megfeleljen. Ne használja, ha bőrét már vágások és gyulladások irritálják.”

Felületi szőrtelenítési módszerek

Nedves borotválkozás

Szerző:
A borotvapengéket a benedvesített bőr fölé csúsztatja, hogy a felületen nyírja a szőrt.

A legjobb:
Láb, bikinivonal, hónalj

Előnyök:
Gyors, hatásos, fájdalommentes és gyengéden radírozza a száraz, pelyhes bőrt a lábon, hogy az mindig extra-simának nézzen ki.

Hátrányok:
A borotválkozás csodálatosan sima bőrt eredményez, de továbbra is gyakran kell végeznie, hogy megőrizze a simaságot.

Szépségpontszám:
Nagyszerű megoldás, elfoglalt nők számára.

A dermatológus megjegyzése:
„A borotválkozás kényelmes opció - de fontos, hogy megfelelően végezze. Kizárólag szappan és víz használata nem ideális, mivel gyakran hagyja a bőrt szárazon és pikkelyesen. Jobb, ha hidratáló borotvazselét alkalmaz.”

Szőrtelenítő krémek

Szerző:
Kémiailag feloldják a szőrt a bőr felületén. Amint felvitte, a krém legfeljebb 10 percig marad a bőrén, majd a szőrszálak gyengéd dörzsölésével eltávolítható.

A legjobb:
Felső ajak, bikinivonal és hónalj

Előnyök:
Fájdalommentes, nem költséges.

Hátrányok:
Néha problémás és nehéz lehet felvinni. Hagyományosan a termékeknek kellemetlen szaguk volt, bár némelyik jobb, mint a másik. A bőrirritáció is probléma lehet, így a legjobb, ha a tervezett alkalmazás előtt 24 órával tesztet végez tapasszal.

Szépségpontszám:
Az olyan kicsi területekhez a legjobb, mint az arc és a hónalj

A dermatológus megjegyzése:
„Ha érzékeny a bőre, akkor előfordulhat, hogy a szőrtelenítő krém nem a legjobb választás, mivel a bennük lévő vegyszerek irritációt és allergiás reakciókat is okozhatnak. Mindig végezzen tesztet tapasszal, lehetőleg karja belső oldalán, de még jobb, ha két külön alkalommal, a lábán vagy arcán történő teljes használat előtt.”

Ez is biztosan tetszik Önnek:

Braun Silk-épil epilátorok

Braun Silk-épil epilátorok

Az epilálás segítségével akár 4 héten át élvezheti a sima bőrt.

Minden az epilálásról

Minden az epilálásról

Túl jó, hogy titokban maradjon. A 8 legjobb dolog az epilálásról.

Sütik elfogadása