Útmutató: Kecskeszakáll

Útmutató: Kecskeszakáll

Hogyan formázzuk a kecskeszakállat?

A kecskeszakáll tökéletes, egyszerű kompromisszum a teljes szakáll és a bajusz között. Ideális fazon azok számára, akik rendszeresen hajlandók ápolni, és a bajszuk, illetve az állon lévő szakálluk összeér – ez a kecskeszakáll alapfeltétele. Ha Ön nem esik bele ebbe a kategóriába, javasoljuk, hogy egy másik fazont próbáljon ki, például a borostát. Ha biztos benne, hogy a kecskeszakáll a megfelelő választás Önnek, némi előkészülettel kihozhatja a legtöbbet ebből a nagyszerű fazonból. Növessze meg szakállát körülbelül 10 mm hosszúságúra, és máris hozzáfoghat a kecskeszakáll kialakításához.

Itt találja lépésenkénti útmutatónkat a helyes technikáról.

1. lépés: Fésülje és vágja szakállát 10 mm hosszúságúra

Tipp: Nyírja le szakállt az 1–10 mm-es fésűtartozék segítségével, fokozatosan, lépésenként 0,5 mm-rel rövidebbre vágva.

Helyezze fel a szakállfésűt a Braun szakállvágóra, majd nyírja egyenletesre szakállát a nyakon, az arcon és a száj felett. Figyelmesen végezze a nyírást az állon és az orr felett, fokozatosan, lépésenként 0,5 mm-rel rövidebbre vágva, hogy az egész szakálla egyenletes legyen, és így pontosan a kívánt hosszúságot kapja. Ne aggódjon, ha kecskeszakálla még nem nyerte el végleges formáját, hiszen a precíz formázás csak később következik, miután a teljes arcszőrzete megfelelő hosszúságú a munkához.

2. lépés: Vegye le a fésűt a körvonal kialakításához

Tipp: Alakítsa ki a szakáll formáját. Kezdje a nyakon, majd folytassa az arcon és a száj fölött.

Vegye le a fésűt, és közvetlenül a szakállvágó fejével kezdje kialakítani a kecskeszakállat. Végezze lassan a nyírást, kezdje a nyakon, haladjon az áll széle felé, majd jöhet az arc és a száj feletti rész, amíg el nem éri a kecskeszakáll kívánt formáját. Ebben a lépésben végzi a szakáll körüli formázást, mielőtt elvégezné a végső simításokat. Ahogy ígértük, a kép lassan letisztul, és most már láthatóvá válik a kecskeszakáll formája.

3. lépés: Formázza kecskeszakállát a precíziós trimmelővel

Tipp: Alakítsa ki két lépésben, végezze a vágást a körvonaltól távolodva.

Most kezdődhet az aprólékos munka. Kezdje a nyírást az álltól távolodva, a fül felé haladva, hogy a kecskeszakáll mindkét oldalán szép tiszta vonalakat alakítson ki. Óvatos, lassú, folyamatos lehúzásokat alkalmazzon. Ha a nyírást a körvonaltól távolodva végzi, azzal elkerülheti, hogy véletlenül belevágjon a szakáll széleibe, amivel tönkretenné a fazon és forma kialakításába fektetett eddigi munkáját. Végezze el ezt a kecskeszakáll bal és jobb szélén is, ellenőrizze még egyszer, hogy a két oldal szimmetrikus legyen. Amikor elégedett mindkét oldallal, éles sarkokat alakíthat ki a kecskeszakállon. A legegyszerűbb módszer, ha lefelé irányuló mozdulatokat végez. Fordítson kiemelt figyelmet azokra a területekre, ahol az oldalsó részek találkoznak a bajusszal, és lent az állnál. Az éles és tiszta vonalak határozzák meg leginkább a szakállat, így precízen kialakított szakálla stílusos és mutatós lesz.

4. lépés: Borotválja le alaposan arcát a kecskeszakáll kihangsúlyozásához

Tipp: A rendkívül alapos borotválkozáshoz használja a mellékelt Gillette borotvát.

A következő lépés a nyak, az arc és az állkapocs alapos borotválása. A könnyed, problémamentes borotválkozáshoz és a végső simításokhoz használja a Braun szakállvágó készletéhez mellékelt Gillette borotvát. Készítse elő bőrét meleg vízzel leöblítve, és használjon borotvahabot. Majd borotválkozzon a szőrszálak növekedésével ellentétes irányban egyszeri, folyamatos lehúzásokkal, amíg a kecskeszakállon kívüli bőr simává és teljesen szőrtelenné nem válik. Ellenőrizze még egyszer az álla alatti egész területet, hogy nem vágott-e bele a körvonalba, mert ez az éles szél a kecskeszakáll kifejezetten meghatározó jellemzője.

5. lépés: Hidratálja és ápolja kecskeszakállát

Tipp: Ha normál hajkondicionálót használ a szakállára, azzal segít az ápoltságát megőrizni.

Most, hogy elkészült a kecskeszakálla, öblítse le az arcát, és óvja bőrét alkoholmentes hidratáló használatával, hogy megelőzze a borotválkozás után fellépő szárazságot. Most már csak annyit kell tennie, hogy kordában tartja a kósza szőrszálakat, kifejezetten a bajusz körüli részen. Ideális esetben ismételje meg a nyírást hetente legalább egyszer, hogy rendezett, ápolt legyen kecskeszakálla. Az is segít, ha 2–3 naponta megmossa kecskeszakállát, hogy mindig friss és ápolt legyen. Normál hajkondicionálót használva elegánssá, könnyeddé és stílusossá teheti szakállát. A kecskeszakáll formájától függően a szakállwax és -olaj is segíthet a megszelídítésében. Egy olyan nagyszerű fazon, mint a kecskeszakáll, megérdemel minden törődést.

Más szakálltípusok

Tekintse meg, hogyan alakíthat ki más klasszikus szakálltípusokat

Borosta

Gyors, stílusos és kevés ápolást igényel – bármely arcformához nagyszerűen illő szakálltípus.

Braun borosta

Bajusz

Merész, ütős és megkülönböztető – nagy szavak egy ilyen kis szőrpamacsról, mint a bajusz.

Braun bajusz

Braun állszakáll

Egy különleges fazon, amely kihangsúlyozza az adottságokat és karakteressé teszi az arcot.

Braun állszakáll

Fedezze fel a Braun szakállvágó sorozatát a tökéletes fazon kialakításához

Sütik elfogadása