Útmutató: Állszakáll

Útmutató: Állszakáll​

Hogyan formázzuk az állszakállat?

A szakállstílusok között talán a legnagyobb klasszikus állszakáll fazon. A 18. század végén és a 19. században oly népszerű szakállviselet modern változata újra divatot teremtett, és a Forma 1 sztárja, Lewis Hamilton, illetve a grime szenzációja, Stormzy is magabiztosan viseli az újfent felkapott szakállfazont.

Az állszakáll egy különleges, bajusz nélküli szakálltípus, határozottan kialakított szélekkel az állkapocs körül, amely különleges karaktert kölcsönöz az egész arcnak. Ez a fazon kifejezetten jól áll az ovális arcú, illetve az erős állkapcsú férfiaknak, mivel ez a stílus segít kihangsúlyozni az Ön adottságait. Elengedhetetlen, hogy képes legyen szakállat növeszteni végig az állkapocs vonalán és állán – az arc mindkét oldalán. Ez adja az állszakáll fazon alapját.

A stílus kialakításához nincs szükség semmilyen különleges képességre a biztos kézen kívül; ha figyelmesen követi a lépéseket, a befektetett energia garantáltan megtérül. Nem is szaporítjuk tovább a szót, itt találja az időtlen klasszikus állszakáll kialakításának alapvető lépéseit, ami nem igényel sok időt.

1. lépés: Növessze szakállát egyenletes hosszúságúra

Tipp: Növessze meg szakállát körülbelül 2 cm hosszúságúra úgy, hogy az oldalszakálla és a szakálla összeérjen.

Az állszakáll fazon akár ceruzavékonyságúra, azaz mindössze 2 mm szélességűre is vágható, illetve vastagabb, akár 1–2 cm szélességű szakáll is formázható. Nem szerencsés, ha 2 cm-nél szélesebbre hagyja, mert akkor elveszíti a fazon határozottan kialakított széleit. Javasoljuk, hogy hagyja vastagabbra állszakállát, hogy még feltűnőbb legyen. A választott szélességtől függetlenül 1–2 cm-es arcszőrzetből kell kiindulnia.

2. lépés: Vágja le szakállát a kívánt hosszúságúra

Helyezze fel az 1–10 mm-es szakállfésűt a Braun szakállvágóra, és válassza ki a kívánt szakállhosszt a precíziós gomb segítségével. Bármilyen, borostahossz és 10 mm közötti hosszúságú „Chin Strap” szakáll jól mutat. Miután kiválasztotta a kívánt hosszt, vágja le a szakállat egyenletes hosszúságúra. Segít a növekedés irányával ellentétes borotválkozásban, ha végigmegy arcszőrzetén a szakállvágóval – csak hogy alapos munkát végezzen.

3. lépés: Alakítsa ki az állszakáll formáját

Tipp: Őrizze meg a szimmetriát az oldalak váltogatásával, ahogy fokozatosan végzi a nyírást.

Vegye le a fésűt a szakállvágóról, és gondosan alakítsa ki a szakáll formáját, beleértve a bajusz környékét is. Ügyeljen arra, hogy az állon kialakított szakállformán kívül mindenütt rövidre vágja arcszőrzetét. Később ez segíteni fog az alapos borotválkozásban. Ezután gondosan alakítsa ki az állon lévő szakáll formáját, lassú, óvatos lehúzásokkal a szakálltól távolodva – megőrizve a szakáll vékony, egyenes vonalát. A legjobb, ha egy vékonyabb vonallal kezdi, és lefelé halad – ahogy Önnek kényelmes. Ilyenkor fontos ellenőrizni a szakáll szélességének szimmetriáját, folyamatosan figyelve a lehúzásokat egy tiszta tükör segítségével.

4. lépés: Alapos borotválkozás a vonzóbb külsőért

Tipp: A rendkívül alapos borotválkozáshoz használja a mellékelt Gillette borotvát.

Most, hogy végzett a szakáll formájának kialakításával, borotválja le alaposan arcát a mellékelt Gillette borotvával egy rendkívül sima végeredmény eléréséhez. Amikor felviszi arcára a habot vagy a krémet, ügyeljen arra, nehogy befedje vele az újonnan (mutatósra) vágott szakállát – nem kockáztathatja meg, hogy leborotválja mesterművét! Borotválkozzon a szőrszálak növekedésével ellentétes irányban egyszeri, folyamatos lehúzásokkal, amíg a szakállon kívül a bőre teljesen simává és szőrtelenné nem válik. Mint egy kisbabáé. Csak szakállal.

5. lépés: Az állszakáll hidratálása és ápolása

Mint ahogy korábban is említettük, a többi szakálltípussal ellentétben az állszakáll egy kicsit több szeretetet és törődést igényel, amikor az ápolására kerül sor. Mindig tartsa ápoltan az új, állon növesztett szakállát rendszeres nyírással, nehogy kezelhetetlenné váljon. Az állszakáll nagyon tiszta, precíz szakálltípus, tehát rendszeres ápolása elengedhetetlen. Javasoljuk, hogy 2–3 naponta borotválkozzon – a szőrnövekedés gyorsaságának függvényében, hogy mindig megőrizze a szakáll eredeti formáját és fazonját. Nyugodtan próbáljon ki különböző hosszúságokat, szélességeket és formákat, ahogy a szakálla növekszik.

Végül nyugodtan játszadozzon különböző hosszúságú és szélességű állszakáll kialakításával. Például a keskeny, csíkszerű állszakáll nagyon stílusos lehet, viszont ha nagyobb területen hagyja kinőni arcszőrzetét, akkor akár inspirálódhat kecskeszakáll kialakítására is.

A lehetőségek végtelenek. Szerencsére a borotválkozás nem az.

Más szakálltípusok

Tekintse meg, hogyan alakíthat ki más klasszikus szakálltípusokat

Kecskeszakáll

A tökéletes, egyszerű kompromisszum a teljes szakáll és a bajusz között.

Braun kecskeszakáll

Borosta

Gyors, stílusos és kevés ápolást igényel – bármely arcformához nagyszerűen illő szakálltípus.

Braun borosta

Bajusz

Merész, ütős és megkülönböztető – nagy szavak egy ilyen kis szőrpamacsról, mint a bajusz.

Braun bajusz

Fedezze fel a Braun szakállvágó sorozatát a tökéletes fazon kialakításához

Sütik elfogadása