Útmutató: Bajusz

Útmutató: Bajusz

Hogyan formázzuk a bajuszt?

Ha úgy érzi, egy olyan fazont szeretne magának, amely merész, ütős és megkülönböztető, a bajusz tökéletes választás lehet az Ön számára. Egy páratlan kincs az összes szakállfazon között – igazán nagy szavak egy ilyen kis szőrpamacsról. A bajusz rendszeres ápolást igényel, illetve odafigyelést a részletekre és nagyszerű ízlést, de remekül mutat, ha megfelelően formázott. Íme, itt talál minden tennivalót mindössze 5 egyszerű lépésben.

1. lépés: Növessze szakállát 2 cm hosszúságúra

Mint a legtöbb fazon esetében, adott hosszúságúra növesztett szakáll szükséges a kiinduláshoz, hogy a szükséges hossz és vastagság meglegyen a kívánt fazon korlátokba nem ütköző kialakításához. A 2 cm általában megfelelő a bajuszhoz, mivel az beleesik a „nem túl rövid, nem túl bozontos” zónába. Azonban ha kackiás bajuszt szeretne, növessze hosszabbra. Miután megnövesztette szakállát megfelelő hosszúságúra, amiből jól lehet dolgozni, kezdődhet az úriemberhez illő arcszőrzet kialakítása.

2. lépés: Vágja szakállát 10 mm hosszúságúra

Tipp: Használja az 1–10 mm-es szakállfésű 10 mm-es beállítását az egyenletes hosszúság kialakításához.

Mielőtt rátérnénk a száj fölötti bajusz formázására, először le kell számolnunk a szakállal. Helyezze a szakállfésűt a Braun szakállvágóra, és válassza ki a kívánt bajuszhosszt a precíziós gomb segítségével. Az 1–2 cm közötti méret a legjobb, de majd meglátja, hogy Önnek mi áll a legjobban. Használja a szakállvágót ezzel a beállítással, hogy egyenletesre nyírhassa a teljes szakállat. Ellenőrizze, hogy nem hagyott-e ki néhány elbújt vagy kósza szőrszálat az áll alatt vagy az arc többi részen. Most, hogy elérte a megfelelő hosszúságot az egész arcán, készen áll a forma kialakítására.

3. lépés: Alakítsa ki bajuszát a szakállvágóval

Tipp: Először végezze a formázást a bajusz körül, kezdje a nyak, az arc és az áll nyírásával.

Vegye le a szakállfésűt, és közvetlenül a szakállvágó fejével kezdje kialakítani a bajuszát. A legjobb módszer, ha a bajusz körül kezdi a formázást, majd végighalad a nyakon, az arcon és az állon. Ne feledje, mindig a száj fölötti területtől távolodva végezze a nyírást! Amikor már csak a bajusz maradt, elkezdheti a precíz forma kialakítását. Kezdje a bajusz széleinél, vagyis a „szárainál” – először hagyja szélesebbre, majd fokozatosan végezze a vágást, amíg el nem nyeri elegáns formáját. Lassú, óvatos mozdulatokat alkalmazzon – a bajusz megérdemli a legaprólékosabb munkát. Ügyeljen a szimmetriára, minden lehúzás után váltson oldalt – senki sem akar egyenetlen bajuszt!

4. lépés: Alapos borotválkozás a vonzó bajuszért

Tipp: A rendkívül alapos borotválkozáshoz használja a mellékelt Gillette borotvát.

A következő lépés a nyak, az arc, az áll és az állkapocs alapos borotválása. A könnyed, problémamentes borotválkozáshoz és a végső simításokhoz használja a Braun szakállvágó készletéhez mellékelt Gillette borotvát. Készítse elő a bőrét meleg vízzel leöblítve, és használjon borotvahabot. Borotválkozzon a szőrszálak növekedésével ellentétes irányban egyszeri, folyamatos lehúzásokkal, amíg a bajuszon kívüli bőr teljesen simává és szőrtelenné nem válik.

Mindig ellenőrizze még egyszer az áll alatti, nehezen elérhető területeket, az állkapocs és a nyak találkozásánál, illetve a száj alatti résznél. Győződjön meg róla, hogy arcának minden szeglete teljesen szőrtelen, kivéve az önmagáért beszélő részt – a precízen megformázott, büszkén viselt bajuszt.

5. lépés: Hidratálja, pödörje és formázza menet közben

Jól mutat? Most egyszerűen öblítse le az arcát, és hidratálja alkoholmentes hidratálóval a borotválkozás után fellépő szárazság megelőzéséhez.

A többi már csak Önön múlik, hogy hogyan nyírja, pödri vagy formázza a továbbiakban. Hosszú távon is nyerje meg a játszmát az új bajuszával, pár naponta mindig frissítse fel, keresse a kósza szőrszálakat, ügyeljen a bajusz két oldalának szimmetriájára, az arcának a többi része pedig legyen mindig frissen borotvált és ápolt – de természetesen kipróbálhat más stílusú bajuszviseletet is! Számtalan lehetőség közül válogathat a formázáshoz: a wax és a balzsam segít a különböző formák, alakzatok és változatok megvalósításában. Ha „nagyobb” szakállfazonra vágyik, akár hosszabbra, kackiásra is növesztheti, és bepödörheti a végeket szakállwaxszal - az ilyen Bajusz igazán megérdemli a nagy „B” betűs írásmódot.

Akárhogy is, elkészült az ikonikus szakállfazonja!

Más szakálltípusok

Tekintse meg, hogyan alakíthat ki más klasszikus szakálltípusokat

Braun állszakáll

Egy különleges fazon, amely kihangsúlyozza az adottságokat és karakteressé teszi az arcot.

Braun állszakáll

Kecskeszakáll

A tökéletes, egyszerű kompromisszum a teljes szakáll és a bajusz között.

Braun kecskeszakáll

Borosta

Gyors, stílusos és kevés ápolást igényel – bármely arcformához nagyszerűen illő szakálltípus.

Braun borosta

Fedezze fel a Braun szakállvágó sorozatát a tökéletes fazon kialakításához

Sütik elfogadása