How to IPL - The Braun Silk-expert starter kit

Az IPL használata – A Braun Silk-expert kezdőkészlet

Az IPL használata – A Braun Silk-expert kezdőkészlet

Folyamatosan méri a bőrtónust, és automatikusan ennek megfelelően állítja be a fény erősségét a legnagyobb hatékonyság és biztonság érdekében.

A Braun Silk-expert használata egyszerű lépésekben.

1. lépés

Távolítsa el a szőrt a kezelni kívánt területről, az Önnek leginkább megfelelő szőreltávolítási módszerrel. Ügyeljen rá, hogy ne maradjanak szőrszálak a bőr felületén. Ezután törölje szárazra a bőrt. Csatlakoztassa a Braun Silk-expert IPL-t.

2. lépés

A termék megfelelő működése érdekében a fúvókának mindenhol hozzá kell érnie a bőrhöz. Amennyiben a készülék nem érintkezik megfelelően a bőrrel, nem fog működni.

3. lépés

Nagyobb testrészeken használja a siklás üzemmódot: tartsa lenyomva a gombot, és végezze el a kezelést a bőrfelületen. A kisebb területeket a gomb lenyomásával és felengedésével kezelheti. Az érzékeny területek kezelésére, illetve az első néhány kezelés alkalmával a kímélő vagy extra kímélő üzemmódot használja.

4. lépés

Az arc kezelése előtt tisztítsa meg a bőrét, majd távolítsa el az arcszőrzetet.

5. lépés

Fontos, hogy a fúvókát minden használat után tisztára kell törölni.

6. lépés

A kezelés első fázisában a kezelést hetente egyszer, 4–12 héten át végezze. Ezután igény szerint folytassa a használatot. Az eredmény: tartós és látványos szőreltávolítás.

A Braun Silk-expert IPL használata

A Braun Silk-expert használata lépésről lépésre

Braun Silk-expert IPL kézben

1. Előkészületek

Amit a kezelés előtt tudni kell

Bőrtónus és szőrszín.

 • Vörös hajam van, használhatok IPL-eszközt?

  Az IPL nem megfelelő mindenki számára. A világos és közepes tónusú, természetes szőkétől egészen a sötétbarna, sőt akár fekete szőrzetű bőrön a leghatékonyabb. Az eszköz nem hatékony a nagyon szőke, vörös, szürke és fehér színű szőrzeten, mert a kisebb mennyiségű melanin nem nyeli el a fényenergiát.

Bőrtónus és a testszőrzet típusa diagram:

Bőrtónus és a testszőrzet típusa diagram:

 • Miért nem alkalmas az IPL a sötétebb bőrtónus kezelésére?

  Mivel a sötét bőrben több a melanin, az ajánlott, biztonságos mennyiségnél több fényenergiát nyel el, ami kellemetlenséget okozhat.

 • Kell-e kerülnöm a napfényt az IPL használata előtt?

  Ha a bőre mesterséges vagy természetes módon sötétebb lett, és nincs bőrirritációja, akkor használhatja a Braun Silk-expert IPL eszközt, mert az a fényenergiát automatikusan a legbiztonságosabb, leghatékonyabb szintre állítja be. Az eszköz azt is jelzi, ha a bőre túl sötét a kezeléshez.

 • Férfiak is használhatják?

  A férfiak válltól lefelé (mellkason, háton, karon, hason, lábon) használhatják a Braun Silk-expert eszközt. Ne használja arcon, nyakon és a nemi szervek területén. Nem egyenletes eredményhez vezethet, ha férfiak szakállon, arcszőrzeten használják a készüléket.

Egy nő Braun Silk-expert IPL-eszközzel kezeli a karját

2. Kezelés megkezdése

A Silk-expert használata

 • Használható-e az IPL az intim területeken?

  Az IPL biztonsággal használható a bikinivonalon, de nem alkalmas a nemi szervek területének kezelésére. Ezeken a területeken a bőr sötétebb színű lehet, a szőrzet pedig erősebb, ezért több fényenergiát nyelhet el, ami kellemetlenséget okozhat.

 • Használható-e az IPL az arcon?

  A Braun Silk-expert biztonsággal használható az arccsont alatti területeken. Ne használja a készüléket a szem körüli területeken és a homlokon. Hatékonyan működik a felső ajakon, az állon és az állkapocs vonalában. Javasoljuk, hogy kezelés előtt próbálja ki egy kisebb tesztelési bőrfelületen.

Egy nő ül a kanapén Braun Silk-expert IPL kezelés után

3. A kezelés után

 • Mennyi idő múlva jelentkezik az eredmény?

  A szőr növekedési üteme egyénenként változik, és akár 18–24 hónap is lehet a testtájtól függően (hónalj, lábszár, bikiniterület). Mivel csak a növekedési fázisban lévő szőrszálak fogékonyak a fénnyel végzett kezelésre, ezért nagyon fontos, hogy több kezelést is végezzen, hogy bőre mindig selymes legyen. Ezért azt tanácsoljuk, hogy az optimális eredmények elérése érdekében a kezdési fázisban 4-12 kezelést végezzen hetente. Ha már nem tapasztal szőrnövekedést, nem kell elvégezni a 12 kezelést hetente. Ebben az esetben áttérhet a fenntartó kezelésekre.

 • A szőrtelenítés megőrzése érdekében milyen gyakorisággal kell folytatnom a kezeléseket?

  A kezdési fázis befejezése után a saját igényei szerint folytathatja a kezeléseket. Folytassa szükség szerint. Van, akinek 1–2 havonta kell kezelnie a bőrét, de az is előfordul, hogy csupán 6–12 havonta.

 • Hogyan gondozzam a bőrömet az IPL-kezelés után?

  Javasoljuk, hogy kerülje a mesterséges fényforrások, például barnító rendszerek, szoláriumok használatát. Kérjük, a kezelést követő 24 órában kerülje azon kezeléseket, melyek irritálják bőrét. Ide tartozik a forró fürdő, szauna, szűk ruha, illatosított kozmetikumok, bőrradírozó termékek használata. Kezelést követő használatuk viszketést vagy bőrpírt okozhat.

 • Kell-e kerülnöm a napfényt az IPL használata után?

  A kezelést követően SPF 15 faktorszámú napvédő krémet ajánlunk abban az esetben, ha a kezelt bőrfelületet napfény érheti.

 • Használhatja-e állapotos vagy tizenéves nő a Silk-expert IPL eszközt?

  A terméket ezeken a célcsoportokon nem teszteltük, ezért ők nem használhatják.

 • Használjak-e zselét, vásárolnom kell-e csereizzót?

  A Braun Silk-expert IPL működtetéséhez nincs szüksége hidratálóra vagy zselére. Más eszközöktől eltérően nem kell csereizzót vásárolnia. A Silk-expert IPL izzója 6 évre biztosítja a teljes testfelület kezelését.

 • Viseljek-e védőszemüveget?

  A Silk-expert használata közben nem kell védőszemüveget viselnie. A bőrérzékelő szenzoroknak köszönhetően a készülék csak akkor kapcsolható be, amikor a bőrrel érintkezik. A kezelés alatt világító fény teljesen biztonságos.