Tudástár: Barkók

Tudástár: Barkók

Szakértő tanács a barkók növesztésével, nyírásával és formázásával kapcsolatban - bármi is arcszőrzetének növekedési üteme.

A barkók az arcának jellegzetességeire terelik a figyelmet, és legalább annyi odafigyelést igényelnek, mint arcának többi része. Ahogy léteznek férfiak, akik nem tudnak teljes hosszúságú szakállt növeszteni, úgy vannak olyanok, akik ugyanezekkel a problémákkal a barkójuknál szembesülnek. De mindegyik helyzetre van megoldás.

Elkeskenyedő

Számos rövid és közepes hosszúságú hajforma esetén az elégtelen barkónövekedés elrejtésének legjobb módja, ha halványítja vagy "keskenyíti" a barkókat. Az elkeskenyítés a finomtól az erőteljesig terjedhet, a kívánt fazontól függően. Akárhogy is van, a különben hétköznapi hajfazonnal egyéniség érzetét kelti és elrejti a barkók hiányát.

Növekvő

A másik opció, ha barkókat "növeszt". Ez a trükk olyan férfiaknál működik a legjobban, akik szeretik a közepes hosszúságú vagy hosszú hajviseletet. Itt van, hogyan: Válasszon el a füle előtt egy hajtincset és vágja azt a kívánt barkóhosszúságra.

Hosszúság

A barkók hosszának meghatározása két dologtól függjön: az arcformától és a személyiségtől. A barkó hossza bárhogyan beállítható a rövid (a fül felső részének vonalában), az extra-hosszú (a fülcimpa vonalában) és a császárszakáll között. Ha a megjelenés konzervatívabb, a barkók hossza nem lehet 4 cm-nél hosszabb, a szélesebb (nagyobb, mint 4 cm) barkófazonok kreatívabb megjelenést kölcsönöznek, és – nagy valószínűséggel – karrierfüggők.Az arcformája egy másik tényező, amit érdemes figyelembe venni. Minél hosszabb az arc, annál rövidebbek legyenek a barkók. Ennek megfelelően minél rövidebb az arc, (logikusan) annál hosszabbak lehetnek a barkók. A középhosszú (valamivel a fül közepe fölé érő) barkók és a hegyes (csúcsos) fazonok a leggyakoribbak és a legnépszerűbbek. A császárszakáll kisebb, kreatívabb körök kedvence. Ezenkívül természetesen a személyiség az a tényező, amihez a megjelenést igazítani kell.

Karbantartás

Végül, de nem utolsósorban az ápolás. Kezdjük azzal, hogyan kell ezeket a barkókat egyenletesen megnyírni. A híres "mutatóujj"-teszt mindig hibátlanul működik! Vegye mindkét mutatóujját, és helyezze őket a baloldali és jobboldali barkó alá. Nézzen bele a tükörbe, és figyelje meg, melyik ujja van magasabban az arca mellett. Ha a magasabban lévő melletti barkó hosszát szereti, akkor nyírja meg a hosszabbat egyszerre mindig csak kicsit (miközben továbbra is a "mutatóujj"-teszttel ellenőrzi az eredményt), amíg egy magasságba nem kerültek.
Egy jó vágó használatával a legkönnyebb kordában tartani (formától és mérettől függetlenül). Ez nem csak a kialakításban segít, hanem segít megőrizni a kívánt hosszt is. Mivel a barkó szakállszőrök és hajszálak kombinációja, nyírja azt 2-3 naponta.
Hogy minél közelebb tartsa, kezdje a legmagasabb számozású védőfeltéttel, és fokozatosan cserélje kisebb számozásúra a kívánt hossz eléréséig, a szőrzet zömét (az állkapocstól a halántékig) lenyírva. Ha szeretné megtartani a nagyját és csak a kóbor szőrszálakat eltávolítani, akkor nyírja lefelé (a halántéktól az állkapocs felé), ami egyben simább megjelenést is biztosít.

Ez is biztosan tetszik Önnek:

Braun precíziós nyíró

Braun precíziós nyíró

Az Ön bajuszvágója a precíz élekért és kontúrokért

Szakállvágó

Professzionális szakállvágók

Professzionális pontosság és 100%-os szabályozhatóság.

Sütik elfogadása