Szakáll növesztése és vágása

Szakáll növesztése és vágása

Vágási alapok: szeresse és éljen együtt a szakállával

Férfias, eredeti és karakán, könnyű belátni, miért a hipszterszakáll dominálja a mai szakállfazonokat. Kemény New England-i favágókra és kifinomult Viktória-korabeli urakra emlékeztet, a stílusos pasik Brooklyntól Berlinig ezért elutasították a babaarcú konform megjelenést, és teljes szakállt, bajuszt és markáns körszakállt választottak. Ezek a régi formák és fazonok egyfajta veterán férfias megjelenést hívnak életre, amely egyszerre parancsoló, sajátos és igényes.

Így ha éppen most szeretne szakállt növeszteni, vagy egyszerűen csak tökéletesíteni szeretné a meglévő remekművet, a következő tippek minden tájékoztatást és inspirációt megadnak, amire szüksége van: Igazán szép szakálla azoknak van, akik várnak.
Úgy döntött, hogy szakállat növeszt, ám hamarosan rá fog jönni arra, hogy ez nem azt jelenti, hogy elfelejtheti a borotválkozást, hisz a szakáll ugyanúgy odafigyelést és ápolást igényel. Itt van néhány tipp, hogyan élje túl a folyamatot.

1. tipp: Válasszon egy szakállas mintát!

Ahhoz, hogy le tudja győzni azon kétségét, hogy eléri-e valaha a teljes hosszúságú szakáll nirvánáját, segíthet, ha lefényképezi saját szakállas guruját. Emlékeztetőként arra, hogy miért kezdte el eredetileg növeszteni a szakállát, példaképe erőt ad majd ahhoz, hogy még a kétségek és elkeseredés legsötétebb óráin át is folytassa.

2. tipp: Lépjen túl azon a borotván.

A legtöbb férfinak négy-hat hétbe telik, amíg büszke szakálltulajdonosokká válnak. Ez egy hosszú folyamat, mely a legnagyobb kitartást és elkötelezettséget követeli meg. Fontos, hogy ragaszkodjon az elképzeléséhez, és bármi is történjék, hagyja a borotvát pihenni. A borotválkozástól a szakáll nem nő dúsabbra vagy erősebbre, egyszerűen csak megnyújtja a növekedési fázist, tönkretéve minden addigi erőfeszítését.

3. tipp: Fogadja el a viszketést.

A viszketés és az irritáció soha nem kellemes, de ezek a tényezők egyszerűen részei annak az árnak, amit a szakállunk állapotának eléréséért fizetünk. A bőrirritáció minimalizálása érdekében a legjobb, ha arcát naponta szappannal és vízzel vagy arctisztítóval mossa, és hidratálót vagy irritáció elleni krémet használ a szárazság és a bőrpír csökkentésére.

4. tipp: Válassza ki kedvenc fazonját.

Miközben elviseli a szokásos szakállnövesztési fájdalmakat, a végső hozzánk illő formáról való döntés hatásos figyelemelterelés lehet. Nézze meg az Arcformák és a Szakálltípusok oldalt inspirációért.

5. tipp: Kezdje a nyírással.

Amikor már megfelelően megnőtt a szakálla, és választott fazont, akkor elkezdheti nyírni és alakítani szakállát. Ehhez egy jó vágóra van szüksége a nyakvonal kiemeléséhez, mielőtt elmerül a szakáll többi részének kialakításában, de a fura eredmények elkerülése érdekében rendszerint előnyösebb természetes arcvonalat hagyni. Tekintse meg vágóink termékvonalát, hogy a szakállformái számára megtalálja a tökéletes készüléket.

Figyelem! A sikeres szakállnyírás titka

Szakálla növesztésének izgalmában könnyű elfelejteni azt, hogy azt ápolni és gondozni kell majd. Hogy szakálla a legjobb formáját hozza, rendszeres nyírási rutinra lesz szüksége - hiszen Ön stílusos szakállat akar, nem rendetlen szőrcsomót.

1. tipp: Vágja le a szakállát, hogy megőrizze a kívánt hosszúságát.

A tiszta vágás érdekében hasznos, hogy a vágót minden irányban mozgassa, hogy az minden kóbor hajszálat befogjon. Fésüléskor az ellentéte igaz. Mindig ragaszkodjon a lefelé irányú mozdulathoz az ápolt és stílusos megjelenés érdekében.

2. tipp: Ne féljen a bőrhöz közel és tisztán borotválkozni.

Számos szakállfazon megőrzéséhez fontos, hogy az arc adott területeit teljesen simára borotválva tartsa. Ezáltal kiemeli a kontrasztot a szakállas és a nem szakállas területek között, éles kontúrokat alkotva. A Braun precíziós nyíró kifejezetten úgy van kialakítva, hogy bőrközeli borotválkozást és adott területeken, például a barkóknál, precíz kontúrokat biztosítson.

3. tipp: Tartsa tisztán.

Amellett, hogy szakállát és arcát rendszeres és alapos mosakodással tisztán tartja, az is fontos, hogy odafigyeljen a borotválkozó eszközeire. Ezeket tisztán tartva biztosítja, hogy tip-top formában maradjanak, így karbantarthassák a tökéletes szakállt, amit büszkén visel.

Ez is biztosan tetszik Önnek:

Többfunkciós formázókészlet

Többfunkciós formázókészlet

Teljes formázás tetőtől talpig. Minden nehézség nélkül.

Szakállvágó

Professzionális szakállvágók

Professzionális pontosság és 100%-os szabályozhatóság.

Sütik elfogadása