A borotva tisztítása és karbantartása

A borotva tisztítása és karbantartása

1. Professzionális tisztítás

Szinte új borotva egy gombnyomásra


Bizonyos Braun Series borotvamodellek Clean&Charge tisztító- és töltőegységgel rendelkeznek. Így elég egy gombnyomás, és borotvája automatikusan tisztul, szárad és újratöltődik. Nagyon egyszerű, és abszolút higiénikus.
Tudjon meg többet a Braun Clean&Charge tisztító- és töltőegységről

2. Kézi tisztítás

Öblítés forró folyóvíz alatt


Majdnem minden Braun borotva gyorsan és könnyen leöblíthető forró folyóvíz alatt. A tisztítóhatás egy kis hétköznapi folyékony szappan használatával javítható. És egy másik tipp: borotvája optimális ápolásához időnként tegyen egy csepp olajat a nyíróegységre.

Tisztítókefe

Tisztítás a kefével

A nyírófej eltávolítása után a nyíróegység könnyen tisztítható a kefével. Amikor készen van, kapcsolja be a borotvát két vagy három másodpercre. Vigyázat: soha, semmilyen körülmények között ne tisztítsa a szitát a kefével.

Tisztítóspray

Tisztítás a tisztítóspray-vel

A tisztítóspray alaposan megtisztítja borotváját, eltávolítva róla a bőrfaggyú maradványait. Mindkét nyírórész bepermetezése után a felázott lerakódások könnyen eltávolíthatók.

3. Karbantartás

A 100%-os teljesítmény érdekében 18 havonta cseréljen ki minden vágóalkatrészt


18 hónap után már egy futballpályányi szőrt borotvált le ezekkel a pengékkel! Tehát mindenképp itt van az ideje, hogy lecserélje a borotva vágórészeit, hogy azok újra 100%-os teljesítményt nyújthassanak. Mivel a szita és a vágóegység úgy működik, mint az olló két szára, ezért elkerülhetetlenül elhasználódnak ennyi erőteljes használat után.