IPL or Laser hair removal? What’s the better method?

IPL vagy lézeres szőrtelenítés? Melyik a jobb módszer?
Napjainkban számos készülék és professzionális szolgáltatás áll rendelkezésünkre a fényalapú szőrtelenítéshez. Mindegyik módszer simává és szőrtelenné varázsolja a bőrt, így mégis mi alapján választhatunk a lézeres vagy az IPL (intenzív villanófényes technológia) szőrtelenítési módszerek közül? Mindig szükséges elmenni egy szalonba, vagy otthonunkban is éppen olyan hatékonyan elvégezhetjük a szőrtelenítést?

A lézer és az IPL közötti különbség

A lézer és az IPL közötti legfőbb különbség a fény típusa. Az IPL (intenzív villanófényes technológia) egy széles hullámhosszú, pulzáló fényforrás, a lézer pedig egy monokróm, koherens fényforrás. Mindegyik módszer a szőrtüszőben található melanint célozza, így tartós eredményre számíthatunk mindkét eljárástól. A professzionális lézeres kezelést szelektívebben végzik, így a kifejezetten magas energia a szőrtüszőkre koncentrálódik a környező bőr helyett. Tehát a professzionális lézeres kezeléssel gyors eredmények érhetők el, illetve alkalmazható sötétebb bőrtónus esetén is. Az energia, a frekvencia és a szőrszálak színe együttesen határozzák meg a kezelés hatékonyságát, a fényforrás (akár lézer vagy intenzív villanófény) csak kisebb szerepet játszik benne.
Laser monokróm, koherens fényforrás
IPL széles hullámhosszú, pulzáló fényforrás

A módszerek

Az IPL fényimpulzusok és a lézerimpulzusok egyaránt a melaninon keresztül hatolnak be a szőrszálak gyökerébe. A stimuláció „károsító” hatást gyakorol a gyökérre, így néhány kezelés után meggátolja, hogy a szőrtüsző új szőrszálakat növesszen. A sötét szőrszálak és a világos bőrszín a tökéletes kombináció a leghatásosabb eredmény eléréséhez.

Érdemes a szőrtelenítést szalonban végeztetni?

Melyiket választaná: szőrtelenítést otthonában vagy egy szalonban? Ha maga végzi otthonában a kezeléseket, időt takaríthat meg annak ellenére, hogy kezdetben rendszeresebben kell végeznie. Egy szalonban végzett szőrtelenítő kezeléshez egy szakember ismereteire is szükség van, és gyorsabb eredményre is számíthat. Mindkét esetben hasonló eredmény érhető el: a testszőrzet jelentős csökkenése.