IPL- vagy lézeres szőrtelenítés

IPL- vagy lézeres szőrtelenítés, vagy lézeres szőrtelenítés

Napjainkban számos készülék és professzionális szolgáltatás áll rendelkezésünkre a fényalapú szőrtelenítéshez. Mindegyik módszer simává és szőrtelenné varázsolja a bőrt, így mégis mi alapján választhatunk a lézeres vagy az IPL (intenzív villanófényes technológia) szőrtelenítési módszerek közül? Mindig szükséges elmenni egy szalonba, vagy otthonunkban is éppen olyan hatékonyan elvégezhetjük a szőrtelenítést?

A lézeres és az IPL-szőrtelenítés közötti különbség

A lézer és az IPL közötti legfőbb különbség a fény típusa. Az IPL (intenzív villanófényes technológia) egy széles hullámhosszú, pulzáló fényforrás, a lézer pedig egy monokróm, koherens fényforrás. Mindegyik módszer a szőrtüszőben található melanint célozza, így tartós eredményre számíthatunk mindkét eljárástól. A professzionális lézeres kezelést szelektívebben végzik, így a kifejezetten magas energia a szőrtüszőkre koncentrálódik a környező bőr helyett. Tehát a professzionális lézeres kezeléssel gyors eredmények érhetők el, illetve alkalmazható sötétebb bőrtónus esetén is. Az energia, a frekvencia és a szőrszálak színe együttesen határozzák meg a kezelés hatékonyságát, a fényforrás (akár lézer vagy intenzív villanófény) csak kisebb szerepet játszik benne.

Lézeres Monokróm, koherens fényforrás

Lézeres

Monokróm, koherens fényforrás

IPL Széles hullámhosszú, pulzáló fényforrás

IPL

Széles hullámhosszú, pulzáló fényforrás

A módszerek.

Az IPL fényimpulzusok és a lézerimpulzusok egyaránt a melaninon keresztül hatolnak be a szőrszálak gyökerébe. A stimulálás „károsító” hatást gyakorol a gyökérre, így néhány kezelés után meggátolja, hogy a szőrtüsző új szőrszálakat növesszen. A sötét szőrszálak és a világos bőrszín a tökéletes kombináció a leghatásosabb eredmény eléréséhez.

A módszerek

Érdemes a szőrtelenítést szalonban végeztetni?

Melyiket választaná: a szőrtelenítést otthonában vagy egy szalonban? Ha maga végzi otthonában a kezeléseket, időt takaríthat meg annak ellenére, hogy kezdetben rendszeresebben kell végeznie. A szalonban végzett szőrtelenítő kezeléshez szakember ismereteire is szükség van, és gyorsabb eredményre is számíthat. Mindkét esetben hasonló eredmény érhető el: a testszőrzet jelentős csökkenése.

Érdemes a szőrtelenítést szalonban végeztetni?

Az egyetlen IPL készülék intelligens SensoAdapt™ bőrtónus-érzékelővel

Folyamatosan méri a bőrtónust, és automatikusan ennek megfelelően állítja be a fény erősségét a legnagyobb hatékonyság és biztonság érdekében.

Az egyetlen IPL készülék intelligens SensoAdapt™ bőrtónus-érzékelővel
Sütik elfogadása